Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
01.08.2017.
08:55 > 09:14
Roditelji koji su ostvarili pravo na subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima, kao i oni koji ispunjavaju uslove za besplatan boravak dece u državnim vrtićima, od danas su u redovima za podnošenje odgovarajućih zahteva.
  • Novosadjanka

    01.08.2017 14:45
    Ako već nema mesta za svu decu ,treba plaćanje vrtića urediti drugačije
    .Neka SVAKO DETE od grada dobije JEDNAK IZNOS NOVCA, pa od tih para roditelji da odluče šta će_ da li će decu sami čuvati,dodati novac i platiti privatni vrtić ili platiti tržišnu cenu u Radosnom detinjstvu.
    Ova subvencionisana cena za smeštaj dece u Radosnom detinjstvu je smešna.Treba je povećati.
    Nisam za to da grad ulaže i novac i gradi nove vrtiće,kada postoje privatni.Bila bi manja gužva u Radosnom detinjstvu kada bi cena bila realna, a SVA DECA dobijala jednak iznos novca.
    Svako Novosadjanče koje nije upisano u Radosno detinjstvo je DISKRIMINISANO u odnosu na dete koje je upisano, jer za upisano dete grad plaća boravak,a za neupisano dete ne daje ništa.
    Treba prekinuti ovu sramotnu i disriminatorsku praksu prema našoj deci.Sva deca treba da su jednaka i da ravnopravno koriste budžetske gradske pare.
  • lidija

    01.08.2017 11:10
    bruka
    Sta ja da kazem ! Trece dete oboje zaposleni druga godina kako nismo primljeni...i kome ja da se zalim...
  • NSAboriginal

    01.08.2017 10:17
    Ko je ovde lud?
    Nekoliko pitanja koja se nameću kao potpuno logična (meni):
    1. Ako već godinama ima par hiljada dece koja se ne upišu u vrtiće, koji je razlog da se ne napravi još minimum 10 vrtića (a verovatno bi trebalo više)?
    Nema se para? Kriza? To su ordinarne gluposti! U tim novim vrtićima bi se i zaposlilo nešto ljudi.
    Ovako je mnogo bolje. Vodstvo Radosnog detinjstva izigrava "baje" i "bogove", svi živi ih vijaju i potplaćuju da im deca uđu na listu. Mnogo je to dobar osećaj da si važan. A sigurno se i nešto usput zaradi. Pustite mene, ja sam brži i spretniji ...
    2. Na osnovu čega "grad" pravi procene o broju dece za predškolske ustanove? Procenili mogućnost na 1.900??? Šta to znači? Ovo dete može a ovo ne može? Po kom kriterijumu? Mama zaposlena a ova nije? Moj tata jači od tvog? Moj tata je u SNS-u? Ja duže živim u NS? Moj tetak pobedio u bacanju kamena sa ramena na "Ličkoj olimpijadi"?
    Ovo je suludo! I niko nije kriv ...
    Pa vi učite da se već deca dele na podobne i ne! Ova mogu besplatno, a za ovu ćemo dati neku paru pa nek idu u privatne vrtiće. A za ove nema ništa. Ko vas šljivi!
    3. A odakle toliko dece u NS kad već decenijama umiremo i imamo negativan priraštaj?
    Ako je nekad bilo dosta mesta a sad ima mesta tek za svako četvrto dete, odakle to? Mesta fali dugo ali gore nikad nije bilo.
    Nemojte da se čudite odakle komentari o "dođošima" i o pričama da za Novosađane nema mesta u Novom Sadu.
    Grad se baš trudi da da razloga tome, i to kanda nekom odgovara ...
  • nsss

    01.08.2017 10:00
    nsss
    Kada se upisuju svi rade i svima je neophodan vrtic a posle svi socijalni slucajevi...niko ne radi i svi traze participaciju.....vise od polovine stize dzipovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna